maandag 23 november 2015

Barbaren rammelen samen met 1984 aan de poort

De eerste keer dat ik met Barbaren in aanraking kwam leverde rare taferelen op. Lang lang lang geleden, in den Rotterdamsche oude haven, om precies te zijn bij Pardoen, smaakte zo'n Barbãr uitstekend. De volgende deed dat trouwens ook. En die daarna...

Tot zover niets aan de hand maar gecombineerd met honing kan bier een hele geniepige uitwerking hebben, iets waar je pas achter komt zo ongeveer vanaf het moment dat je opstaat en zoiets hebt van nu heb ik even genoeg bier gehad. Het bleek een misrekening. Met de kennis van nu zou ik kunnen zeggen dat ik teveel bier had gehad.

Een onsamenhangend verhaal

Eenmaal bij je huis aangekomen, bel je aan en vertel je je vrouw dat je telefoonnummer bent vergeten om te kunnen vragen wat je pincode ook al weer was opdat je je huissleutel terug kunt vinden teneinde binnen te geraken. Een onsamenhangend verhaal vindt u? Dat vond mijn vrouw heel toevallig ook al.

Niet alleen bier en honing maar ook het land van melk en honing is iets uit het verleden. Barbãr laat ik maar beter een beetje links liggen. Dat hoeft geen hele ingewikkelde besluitvorming met zich mee te brengen.

Iteraties

Helaas laten Barbãren ons niet links liggen. Hoort, de hedendaagse barbãren rammelen aan den poort en we verdedigen ons tegen hun invasies met mooie woorden en met kaarsjes. Dat zal ze leren! En natuurlijk nieuwe bombardementen, wat weer leidt tot nieuwe terroristische acties, waarna we rouwen, mooie woorden formuleren, stille tochten organiseren en kaarsjes zullen branden. En gebouwen kleuren achtereenvolgens blauw-wit-rood of eventueel zelfs zwart-geel-rood.

Er zijn een hele hoop iteraties nodig voordat er überhaupt iets zal worden geleerd maar ik vrees dat, los van de vraag of religie an sich op z'n minst ontmoedigd (want vaker resulterend in een hoop ellende dan in hoop) zou moeten worden, wat we uiteindelijk zullen leren vooral is dat we er stiekem toch weer een klein beetje ingeluisd zijn. We zullen opstaan maar we zullen er alweer achter komen dat het niet de hoogste tijd maar eigenlijk al veel te laat is.

1984

Onze privacy en vrije wil ingeleverd onder het kopje van terrorismebestrijding. Dat komt de overheden op meerdere niveaus verdacht goed uit. (Vergeet u evengoed uw alu hoedje niet!) Meer EU bevoegdheden, want dat is keer op keer zo'n goed idee gebleken en meer controleer- en afluisterpraktijken.

Mijn feeschtboek en mijn email worden gescand. Hoe erg kan dat nu zijn? Maar nog even geduld en dan gaat mijn ziektenkostenpremie ongetwijfeld sterk stijgen want te veel Barbãr geconsumeerd in het verleden en onderweg naar Spaansche of Grieksche kusten gaan niet alleen onze schoenen uit maar vinden we het straks doodnormaal om in den blote snikkel danwel punani door de scannert te lopen. U heeft immers toch niets te verbergen? Nou dan! Ook zal menig blog zal verboden worden want net iets te maatschappij kritisch danwel onvoldoende politiek correct en derhalve niet conform newspeak.

Lekker bier, dat is niet vies!

1984 is dus allang begonnen maar een biertje is gelukkig nog niet verboden.

Ik had nog zulke goede plannen maar toen ik de Barbãr in beugelfles bij de Man van Drank aantrof kon ik het toch niet nalaten opnieuw van het bier met de honing te proeven.

Lekker bier, dat is nog steeds niet vies. En weer een Barbãr op z'n tijd? Dat moet kunnen. Daar komen we vast wel uit. Toch...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten