vrijdag 16 oktober 2015

Ik geloof best wel een beetje in die Jopenkerk - Jopen bock, dat is niet vies

Als overtuigd atheist valt het nog niet mee iets positiefs te communiceren over een kerk maar, al was het maar om een uitzondering te maken teneinde die regel te bevestigen, bij deze dan toch een goed woordje over de Jopenkerk.

Nu ben ik slechts eenmaal in die Jopenkerk te Haarlem geweest, ongeveer een jaar geleden. En het bier daar smaakt zeker niet vies en nu ja de inrichting mag er ook wezen.

Het duurde echter even voordat ik opnieuw op Jopen bier stuitte en wel gewoon bij lands grootste kruidenier. Aldaar lachte een Jopen 6 pak bock bier mij vanaf het schrap reeds tegemoet (Jawel, dat kan wel!)

Voor een bockje zo nu en dan draai ik mijn hand niet om. Ook niet voor zes trouwens hoewel liever niet achter elkaar want ja dat trek ik niet meer ondanks het feit dat ik toch veelvuldig geoefend heb in het consumeren van bier. Maar dat is een ander verhaal en daarover later wellicht meer.

En daar is ie dan. Een vier granen versie dus deze bock is nog goed voor je ook. Gerst, haver, tarwe en rogge zit er in, dus eigenlijk net superfood.

Lekker bier, dat is niet vies

Hij valt zeker in de categorie Lekker bier, dat is niet vies. Een fijn bier voor in donker wordende dagen indeed. En al zal ik hem niet zo heel snel willen ruilen met een pak 'm beet een Westmalle Triple, want, hoewel heel iets anders, die is natuurlijk altijd fantastisch naar mijn immer bescheiden mening, het 6 pak is niet meer. Leeg ende op...

Het is weer weekend! De Z zit weer bijna in de dag. Nieuw bier ligt allicht op de loer... Prut! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten