zondag 25 oktober 2015

Het bureau en de toko, of: Kirin Ichiban

Wat zou het mooi geweest zijn om te kunnen vertellen dat ik in Japan ben geweest, aldaar een biertje heb gedronken en dacht: Zo, die smaakt best goed. Hop. Een paar in de koffert. Maar neen, Japan staat nog altijd op de to do lijst, zoals zoveel andere bestemmingen.

Nee, dan deze zondagavond. Nog even wat werk verrichten op de pjoeter want morgen maandag en moeten er dingen een soort van af zijn, die eigenlijk al eerder voorbereid hadden moeten worden maar ja, maandag... Dat is altijd nog zo ver weg, op vrijdag.

Het bureau

Alleszins is dan bier op het bureau gerechtvaardigd. Zeker bij Werk Op Zondag. Deze Japanner was ik al weer even vergeten maar trof ik gewoon, in zijn eentje, aan in de koelkast, ongetwijfeld door mijzelf daar in gezet.

De toko

Kirin Ichiban komt uit de toko, maar dan wel een drijvende, want zo gaat dat in Rotterdam. Tijdens het boodschappen doen was er in het winkelwagentje behalve diverse onbegrijpelijke groenten, taugé (dat snap ik dan weer wel), spekkoek, kroeppoek, eiernoedels, groene thee, sambal, rijst, vijf kilo garnalen, wan tan soep, diepvries dim sum mix en tal van andere zaken ook nog plaats voor bier. En omdat ik Singha bier nu wel zo'n beetje ken werd dat dus deze keer een Red horse beer uit de Filipijnen, een Tsingtao uit China (een oude bekende maar toch) en dus een Kirin Ichiban.

Kirin Ichiban had ik daar nog niet eerder gezien. Een Japans biertje, maar gelukkig vrij van zeewier, want in een salade trek ik dat, mits met mate, nog net, maar in je bier moet je dat niet willen.

Dat slobbert lekker weg

Goed, bier zonder zeewier dus. Fantastisch, maar hoe smaakt het? Tja, het heeft een mooi etiket maar voor de rest is het gewoon pilserig. Niets mis mee maar ik kan er ook niet uren over uitwijden. Volgens hun eigen site is het een van de puurste bieren ter wereld en Ichiban betekent nummer één.

Omdat alles in hokjes moet, krijgt deze ook een label en wel deze: Dat slobbert weg. Daarmee is het voor mij dus geen nummer één maar ik sluit ook niet uit dat ik misschien wel niet hip genoeg ben om dit bier echt te kunnen waarderen. Aan het etiket ligt het in ieder geval niet.

En zo wordt het toch weer heel langzaam maandag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten