zondag 18 oktober 2015

De Russische winkel en een Armeensche kwestie

Eerder, onderweg naar wat voorheen de Man van Drank heette (maar tegenwoordig onder de noemer Bier En Zo bestaat), stuitte ik in de Rotterdamsche Hoogstraat op de Russische winkel. En in de Russische winkel hadden ze naast kaviaar, blinis, Russische cola en diverse andere producten waarvan mij niet geheel duidelijk was wat het was, want Russisch, natuurlijk ook bier.

Het verbaaste mij ergens het bier aan te treffen naast de Russische wijnen in plaats van naast de cola want in de meeste Russische restaurants, of in ieder geval toch die in Moskou, vind je bier op de limonadekaart. Daar drinkt een echte bikkel natuurlijk vodka en is bier voor de kindertjes of zo.

De uitbater van de winkel met een voorkommen dat waarschijnlijk best typisch Russisch genoemd mag worden stond op van een van een rood-wit geblokte tafelkleed voorziene tafel, welke in een huiskamer zeker niet zou misstaan, en begon in lispelend Russisch de wijnen aan te prijzen.

Dat kon ik er nog net uit opmaken maar als biertiep kijk je natuurlijk vooral naar het aldaar uitgestalde bier. Dus ik mompelde maar iets van Da terug en liet mijn oog vallen op Erebuni.

Erebuni... Armeens bier in halve liters, dat had de Man van Drank vast niet in huisch, dus een prima aanvulling op de boodschappen van deze dag zo leek mij.

Er was nog veel meer keus maar er stond zoals men kan verwachten in een winkel als deze vooral veel Russisch bier. En een Armeense, dus kiezen bleek nog niet eens zo'n hele lastige kwestie.

Dat slobbert lekker weg

Het is een prima slobberbier. Het maakt dat dit bier valt in de categorie Dat slobbert lekker weg. Niet heel bijzonder maar ook niet heel verkeerd. Smaakt prima bij het eten en is makkelijk in de omgang. Gemaakt van Armeense bronwateren en alleszins voor herhaling vatbaar. Maar of ze ook samen met Efes aan tafel wil verschijnen? Daar is het laatste woord vast nog niet over gezegd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten